måndag, januari 16, 2006

 

Helande - Tarot i Zens anda - lär dig livets spel

Se aldrig en patient som en patient. Betrakta honom som om han kommit för att lära sig något - en lärjunge. Hjälp honom , men inte som en expert - hjälp honom som en människa, och läkningen kommer att uppstå. Det blir mindre terapi och mer läkning. I andra fall kan terapin fortsätta år efter år, och resultatet är praktistkt taget noll. Ibland är resultatet till och med skadligt.

Ordet meditaion och ordet medicin kommer från samma ordstam. Medicin är något som läker det fysiska, och mediation är något som läker det andliga. Båda två ger läkning.

Något annat som man kan komma ihåg är ordet hel och ordet helande också kommer från samma ordstam. Att helas betyder bara att bli hel, att ingenting ska saknas. Stammen har även givit upphov till ordet helig. Helande, hel och helig är samma ord.

Meditation helar, läker - gör dig hel. Och att vara hel är att vara helig. Helighet har inget att göra med att man hör till någon särskild religion eller kyrka. Det betyder bara att inom dej är du fullständig - ingenting saknas. Du är vad existensen avsåg att du skulle vara. Du har förverkligat din potential.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?